Skip to main content
29. marts 2023

Anholdt for at svindle ældre – gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. 23-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør i går.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør i går tirsdag den 28. marts.

Efter en målrettet efterforskning har Københavns Politi anholdt fem mænd, som er mistænkt for et større antal sager om telefonsvindel begået mod ældre kvinder bosat flere steder i landet.

To mænd på 21 år og to på 22 år løslades efter afhøring, men de er fortsat sigtet i sagen. En 23-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i dag, hvor han sigtes for i 21 tilfælde at have franarret kvinderne i alt ca. 100.000 kroner.

Vi er tilfredse med anholdelserne, som er med til at forhindre at flere ældre bliver snydt. Nu fortsætter efterforskningen af sagen, og vi forventer, at den fører til flere sigtelser mod den 23-årige,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt.

De anholdte har taget kontakt til kvinder med fornavnene Hjørdis og Aase og andre lignende navne. I telefonen har de udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed og overbevist de ældre kvinder om, at de fx skal have penge tilbage i skat eller pension. Gerningsmændene har narret de forurettede til at give deres kortoplysninger, og herefter har de brugt de forurettedes kort som betalingsmiddel.

Den 23-årige, som fremstilles i grundlovsforhør, blev anholdt i et udslusningsfængsel. Han afsoner en dom på to års fængsel for lignende bedrageri for cirka 1,6 millioner kroner begået sammen med to medgerningsmænd. De nye forhold er begået under udgang.

Læs mere om at undgå at blive lokket til at overføre penge her.