Skip to main content
18. juli 2023

Albumaktuel international superstjerne indtager København

Tivolis gæster kan glæde sig til en musikoplevelse i særklasse, når den amerikanske rapper og sanger Macklemore indtager Plænen.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Tivolis gæster kan glæde sig til en musikoplevelse i særklasse, når den amerikanske rapper og sanger Macklemore indtager Plænen den 21. juli klokken 22.00 til Fredagsrock. Macklemore har flere end 12,8 milliarder samlede streams til dato, hvilket gør ham til en af de mest succesfulde uafhængige artister nogensinde. Inden Macklemore går på scenen spiller danske Lågsus klokken 19.00. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til koncerterne.

“I’m gonna pop some tags. only got twenty dollars in my pocket. I’m, I’m, I’m huntin’, lookin’ for a come up. This is fucking awesome,” lyder det i Macklemores humoristiske superhit Thrift Shop fra 2012.

Den multiplatin-sælgende og Grammy-vindende artist har opnået noget så sjældent som kommerciel succes og enorm anmelderros på samme tid. Når den amerikanske hitmager indtager Plænen, vil det være med hits som Can’t Hold Us og selvfølgelig Thrift Shop, som har domineret hitlister verden over i konstellation med produceren Ryan Lewis.

Macklemore taler sig ind i en længere række af internationale hip-hop-artister i Tivoli. Tidligere år har superstjernerne Lil Wayne og Kanye West spillet i forlystelseshaven, og sidste år optrådte den amerikanske rapper 50 Cent til Fredagsrock.

Macklemore har formået at opnå platinstatus som uafhængig hip-hop-artist, uden at være tilknyttet et stort pladeselskab. Efter en periode, hvor han særligt havde arbejdet sammen med produceren Ryan Lewis, vendte superstjernen tilbage til at udgive solomateriale i 2017 med albummet Gemini. I 2022 overraskede den amerikanske rapper sine fans ved at lancere tre nye singler, som senere blev en del af hans seneste album, Ben, der blev udgivet i marts 2023. Albummet markerer også en spændende ny fase for Macklemore. Ben referer til hans borgerlige navn, Benjamin Hammond Haggerty, og på albummet præsenterer han sig selv som artist på en ny måde. I maj spillede den amerikanske sanger og rapper i et tætproppet og udsolgt Store Vega i København.

Inden Macklemore indtager Plænen, kan Tivolis gæster opleve danske Lågsus, der fyrer den af på Plænen til Fredagsrock klokken 19.00.

Thor Feilberg, chef for Musik og Underholdning i Tivoli, siger:

Hitmageren Macklemore er kendt for dynamiske og energiske live-optrædener. Han er kommunikerende og ærlig fra scenen, og han har en særlig evne til at blande pop- og raphits med betydelige og samfundsrelevante emner. Med sin ærlige tilgang til musik og åbenlyse iørefaldende hits som Thrift shop og Can’t hold up er der lagt i ovnen til en kæmpe fest på Plænen i Tivoli denne juli aften.

Havefest, fyraftensøl og dj’s inden Lågsus og Macklemore fyrer op for Plænen

Inden Macklemore og Lågsus går på scenen på Plænen, kan Tivolis gæster traditionen tro nyde fyraftensstemningen til Havefest med stand-up ved Orangeriet og kolde fadøl, quiz og dj’s på Plænen allerede fra klokken 16.00.

Macklemore og Lågsus er blot to af i alt 41 artister og bands, der optræder til Fredagsrock i Tivoli i 2023. Koncerterne den 21. juli bliver to af de mange højdepunkter i sæsonen, der også inkluderer navne som Swan Lee, Hans Philip, Lis Sørensen, Burhan G, Blaue Blume, Drew Sycamore, Emil Kruse og Annika Aakjær, og den 11. august spiller det engelske pop-ikon Rick Astley. Den 28. juli kan Tivolis gæster opleve kongen af dansk pop, Thomas Helmig, der spiller til den efterfølgende Fredagsrock-koncert. Thomas Helmig spiller også i Tivoli den 29. juli til LørdagsHits klokken 21.00. Koncerterne med Thomas Helmig kræver pladsreservation, som to af få koncerter i Tivoli i år.

Fredagsrock lukker og slukker i år den 22. september med Tobias Rahim.

Blå bog om Macklemore

Macklemore er en amerikansk rapper og sanger, der brød igennem med hitsinglen Thrift Shop i 2012. Han civile navn er Benjamin Hammond Haggerty, og han er kendt for sin alsidige rapstil og engagerede tekster. Macklemore har vundet flere priser, herunder fire Grammy Awards og er aktuel med albummet Ben, der blev udgivet i marts 2023. Han har i sin efterhånden lange karriere udgivet mange hits blandt andet Can’t Hold Us og Same Love i konstellation med produceren Ryan Lewis. Den internationale hitmager har flere end 12,8 milliarder samlede streams til dato, og Can’t Hold Us er blevet streamet næsten to milliarder gange på Spotify, mens superhittet Thrift Shop er blevet streamet over en milliard gange.

Blå bog om Lågsus

Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen, også kendt som Lågsus, har begge omfattende erfaring og en imponerende historik som DJ’s på klubber og til festivaler landet over samt som værter på P3. De har fyldt dansegulvet på klubber som Sunday, Train og Simons, og de har sat gang i scenerne til Danish Music Awards og P3 Guld og optrådt på både store og små festivaler som Grøn koncert, Roskilde Festival, Distortion. De spiller til Fredagsrock klokken 19.00.

Se resten af Fredagsrock-programmet 2023 her.