Skip to main content
23. juni 2023

303 borgere i Vallensbæk Kommune har fået adgang til hurtigt internet: Det er godt nyt for boligejerne

303 borgere i Vallensbæk Kommune har fået adgang til et nyt og hurtigt internetforbindelse det seneste år.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA STYRELSEN FOR DATAFORSYNING OG INFRASTRUKTUR

303 borgere i Vallensbæk Kommune har fået adgang til en ny og hurtig internetforbindelse det seneste år. Det er godt nyt for borgerne i Vallensbæk Kommune. Hvis en adresse har dårlig internetadgang, kan det få betydning, hvis boligen en dag skal sælges. Det viser nye tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur og Dansk Ejendomsmæglerforening.

Adgang til hurtigt internet har betydning for de fleste danskere, hvor den digitale hverdag er blevet til virkelighed. Internettet bruges ofte flere gange i løbet af dagen; Aula tjekkes, serier streames, skoleopgaver uploades og hjemmearbejdspladsen passes. Derfor har mange danskere det med i deres overvejelser, når de skal købe ny bolig.

Det viser en ny undersøgelse fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) og Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), hvor 87 pct. af de adspurgte ejendomsmæglere peger på, at adgang til et velfungerende internet har betydning ved boligkøb. Derfor er det gode nyheder, at 303 borgere har fået adgang til en hurtig internetforbindelse på minimum 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload det sidste år. Det viser SDFI’s bredbåndskortlægning for 2023.

Konsekvenser når boligen skal sælges

Hvis en ejendom mangler et velfungerende internet, kan det få betydning, når ejendommen en dag skal sælges – både hvad angår salgspris og -tid. Det fastslår undersøgelsen også.

Det resultat overrasker ikke boligøkonom Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videncenter:

Vi kan allerede se, at afstand til fysisk infrastruktur har betydning for salgspriser, så det kommer ikke bag på mig, at ejendomsmæglerne peger på, at manglende adgang til den digitale infrastruktur har betydning for salgspris- og tid. Jeg forventer, at det kun vil få endnu større betydning de næste par år. Hvis der ikke er god dækning, kan boligejere få svært ved at sælge deres bolig. Derfor er det afgørende, at adresser uden internet kobles på.

Hjælp at hente

Hvis du er en af de danskere, som endnu ikke har adgang til et velfungerende internet, kan der være hjælp at hente.

Telebranchens investeringer i udrulning af digital infrastruktur er rekordhøje i disse år. Det er ikke sikkert, at du selv føler et behov for et bedre internet, end det du har i dag. Det kan være en god idé at hoppe med på vognen, hvis et teleselskab har planlagt at udrulle hurtigere internet til din adresse, da manglende adgang kan have betydning for et fremtidigt boligsalg.

Derudover er det muligt at søge om tilskud fra statens bredbåndspulje, hvis man er blandt danskerne med dårlig dækning. Læs mere om bredbåndspuljen på bredbaandspulje.sdfi.dk/.

Dyk ned i tallene

Alle resultaterne af SDFI og DE’s undersøgelse kan læses i rapporten Har adgang til internet betydning for boligkøb? på sdfi.dk/bredbaandogbolig.

Alle resultater fra Bredbåndskortlægningen 2023 kan findes på tjekditnet.dk. Her kan du også søge og finde dine muligheder for internet på hjemmeadressen.