Skip to main content
13. september 2023

2Ø vil revolutionere den danske hørebranche

Et nyt koncept hos 2Ø er under udrulning i Danmark. Konceptet skal bidrage til at normalisere høretab ved at kombinere optiker og høreklinik.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA 2Ø

Et nyt koncept hos 2Ø er under udrulning i Danmark. Konceptet skal bidrage til at normalisere høretab ved innovativt at kombinere optiker og høreklinik, og kunder kan skippe ventelisten til høreapparat uden merudgift.

Efter 25 år med store direktørstillinger i optikerbranchen har 53-årige Rasmus Bertelsen Planck startet egen virksomhed, 2Ø, med en vision om at forny og forene optiker- og hørebranchen i Danmark og gøre det lige så let at gå til hørespecialist som optiker. På få år vil 2Ø – øjne og ører – åbne 10 fysiske butikker med kombineret optiker og høreklinik. De første tre butikker er allerede indviet i Holbæk, Roskilde og Valby.

Inflation, krigen i Ukraine og høje elpriser gør butiksopstart udfordrende for tiden, men Rasmus Bertelsen Planck, direktør i , tror så meget på sin forretning og en stejl vækstkurve, at han har investeret en million kroner fra egen lomme og er indgået i team med 10 samarbejdspartnere.

­Danmark er et af de lande i verden med flest optikere per indbygger, og optikerbranchen har været med til at normalisere synstab ved at tilbyde et mindre klinisk alternativ til øjenlægen. Vi arbejder nu fokuseret mod at nå samme udvikling i hørebranchen ved at tilbyde et alternativ til høreprøven hos ørelægen, siger Rasmus Bertelsen Planck og tilføjer:

Vi går målrettet efter centrale butiksplaceringer i større danske byer. Vi vil mindske sygeliggørelsen af høretab ved at tage hørehjælpen ind i bybilledet frem for på sidegaderne, fjerne de tonede vinduer og gå langt uden om de skræmmekampagner, som branchen desværre benytter sig af.

2Ø har et bredt produktudbud fra forskellige leverandører, hvor de øvrige private høreklinikker ofte udbyder produkter fra eget brand.

Høreapparat uden merudgifter

Et centralt punkt i 2Ø’s forretningskoncept er at gøre det muligt at få høreapparat uden at skulle stå på venteliste til hørespecialist, høreapparat og tilskud fra det offentlige. Kunder kan gå direkte ind fra gaden og få høreprøven, -apparatet og en rabat svarende til det, man kan få bevilget fra det offentlige. Egenbetalingen er ikke højere, selvom det er uden bevilling. Det drejer sig typisk om cirka 6500 kroner.

Ventetiden på et høreapparat er for mange svær og langtrukken. Det ønsker vi at ændre på. Vi kan give rabat, fordi vi undgår bureaukratiet med bevillingerne og har synergieffekten ved at bo sammen med optikeren. Derved kan vi bruge tiden effektivt på kunderne, siger Rasmus Bertelsen Planck.

Nytænker service og teknologi

2Ø’s butikker består af 60 procent optiker og 40 procent høreklinik. De er indrettet med en ikke-klinisk loungestemning med dæmpet belysning, bløde møbler, levende lys og vin- og kaffebar. Alle produkter har installeret RFID-tag, som er en avanceret stregkode, der gør det muligt at sende produktinformation i skyen og fremvise det på en storskærm for kunden.

Unik RFID-teknologi skal forbedre kundeoplevelsen. Når kunden har valgt produkt, sker betalingen ved samtalebordet. Kunden har samme kontaktperson hele vejen for at opretholde et tillidsbånd mellem kunde og fagperson, siger Rasmus Bertelsen Planck.

På trods af fremskridt i markedet, er høretab fortsat et tabu hos mange, og det tager 2Ø højde for i butiksindretningen.

Høreprøven foregår i et afskærmet baglokale, og ved at kombinere høreklinik med optiker, sikrer vi kunderne en vis diskretion. De kunne fra gaden lige så vel besøge en optiker som en hørespecialist. Samtidig er det ofte relevant at få tjekket både syn og ører og derfor bekvemt at kombinere de to serviceydelser, lyder det fra direktøren.

Rasmus Bertelsen Planck forventer at omsætte for et tocifret millionbeløb i 2025 og åbne 25 butikker inden 2030.

2Ø er et forretningskoncept, der gør det lige så nemt at få et høreapparat, som det er at få nye briller. Med stort fokus på oplevelsen gør 2Ø det til en fornøjelse at teste syn såvel som hørelse og gå derfra med styrkede sanser. Læs mere på www.2oe.dk