Skip to main content
16. januar 2023

18-årig sigtet for sextortion

Københavns Politi har sigtet en 18-årig mand for at have forsøgt at presse piger over hele landet til at fremsende nøgenbilleder.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Københavns Politi har sigtet en 18-årig mand for at have forsøgt at presse piger over hele landet til at fremsende nøgenbilleder. Der kan være flere forurettede, end dem politiet umiddelbart kender til.

Efter en længere efterforskning kunne Københavns Politi i går anholde en 18-årig mand, der er sigtet for at forsøge at presse forskellige piger til at fremsende nøgenbilleder af dem selv – såkaldt sextortion.

Afpresningen stod på i juni og juli sidste år, hvor piger mellem 11 og 16 år på det sociale medie Snapchat var i kontakt med en person med profilnavnet ”Phillip.a20”.

Efter først at have udvekslet enkelte billeder blev pigerne forsøgt afpresset til at fremsende nøgenbilleder. Hvis det ikke skete, ville de andre billeder blive manipuleret og offentliggjort på pornografiske hjemmesider.

De forurettede piger er fra hele landet, mens den sigtede blev anholdt på en adresse i Københavns Sydhavn. Han blev efter afhøring løsladt igen.

Københavns Politi fortsætter efterforskningen af sagen, og der er en formodning om, at der kan være flere forhold end de 11, der indgår i sigtelsen.

”Vi mistænker, at der kan være flere forurettede, som vi endnu ikke har kendskab til. Jeg vil derfor gerne opfordre andre piger til at kontakte os, hvis de efter afpresning har fremsendt nøgenbilleder til en ”Phillip.a20”, der har haft skærmnavnet ”Phillip Andersen”, som er et opdigtet navn,” siger politikommissær Nicklas Poulsen fra Københavns Politi.

Hvis man har oplysninger til sagen eller vil indgive anmeldelse, kan man kontakte politiet på tlf. 1-1-4 eller anmelde online på politi.dk

Forebyg sextortion (afpresning)
Sextortion er strafbart, og truer nogen dig med at offentligøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation, eller har de allerede gjort det, så anmeld det til politiet.

Tænk altid over, hvem du kommunikerer med: Vær kritisk over for, hvem du kommunikerer med, og gør ikke noget, du ikke har lyst til. Overskrider nogen dine grænser så sig fra.

Stop kommunikationen og blokér: Bliver nogen ubehagelige over for dig og truer dig, så stop kommunikationen og blokér personen.

Giv aldrig efter: Hvis du oplever, at nogen afpresser eller truer dig, så er det vigtigt, at du ikke giver efter og giver den, der presser dig, det vedkommende beder om. Lad være med at dele mere eller betale noget.

Anmeld til politiet: Det er vigtigt, at du anmelder til politiet, hvis nogen truer dig med at offentliggøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation. Anmeld digitale seksualforbrydelser her.